Hlavné jedlá

Kuracie kari Korma

Kuracie kari Korma
  • Počet porcií:
    6-8
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    20 min.

Fantastické jednoduché kuracie kari, ktoré zvládne aj začiatočník. Nebojte sa surovín, sú bežne dostupné a hotovú korma kari pastu „Patak’s Original Korma Paste“ kúpite v obchode s Ázijskými potravinami napríklad na Bajkalskej alebo Škultétyho ulici v Bratislave. Ponúkajú rôzne druhy namiešaných kari pást, ktoré sa dobre hodia k viacerým surovinám. Vyskúšajte namiesto kuraciny jahňacie mäso, krevety alebo jednoducho zeleninu, určite neoľutujete!

SUROVINY

  • rastlinný olej

  • 2 cibule – očistené a nakrájané na drobno

  • zázvor – očistený a nastrúhaný 5cm kúsok

  • Korma kari pasta Patak’s Original (290g)

  • 1kg vykostených kuracích stehienok bez kože alebo prsíčiek

  • 500 ml kokosového mlieka

  • 1 konzerva cícera (400g) – opláchnutý od nálevu

  • 1 hrsť strúhaného sušeného kokosu

  • 1 hrsť mandľových lupienkov

  • petržlenová alebo koriandrová vňať

  • biely jogurt

POSTUP

  • Na horúcom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme zázvor s kari pastou, ktoré ešte chvíľu restujeme.

  • Do zmesi dáme na rovnaké kúsky nakrájané kuracie mäso a opekáme kým nie je takmer hotové.

  • Kuraciu zmes zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer a varíme cca 20min na miernej teplote pod pokrievkou s občasným miešaním. Môžeme rozriediť vodou, dochutiť soľou a čiernym mletým korením podľa potreby a chuti.

  • Nakoniec kari zahustíme strúhaným kokosom a mandľovými lupienkami a krátko prehrejeme.

  • Podávame s jasmínovou ryžou, bielym jogurtom a petržlenovou vňaťou.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

komentáre 2

  1. jozef píše:

    milujem recepty ktoré uvádzajú “kúpite na Bajkalskej alebo Škultétyho ulici”. Kde???!!! Samozrejme, že viem kde, ale tento “blávacky stredopupkizmus” ma uráža.


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.