
- Počet porcií:6-8
- Obtiažnosť:
- Príprava:10 min.
- Varenie:20 min.
Fantastické jednoduché kuracie kari, ktoré zvládne aj začiatočník. Nebojte sa surovín, sú bežne dostupné a hotovú korma kari pastu „Patak’s Original Korma Paste“ kúpite v obchode s Ázijskými potravinami napríklad na Bajkalskej alebo Škultétyho ulici v Bratislave. Ponúkajú rôzne druhy namiešaných kari pást, ktoré sa dobre hodia k viacerým surovinám. Vyskúšajte namiesto kuraciny jahňacie mäso, krevety alebo jednoducho zeleninu, určite neoľutujete!
SUROVINY
rastlinný olej
2 cibule – očistené a nakrájané na drobno
zázvor – očistený a nastrúhaný 5cm kúsok
Korma kari pasta Patak’s Original (290g)
1kg vykostených kuracích stehienok bez kože alebo prsíčiek
500 ml kokosového mlieka
1 konzerva cícera (400g) – opláchnutý od nálevu
1 hrsť strúhaného sušeného kokosu
1 hrsť mandľových lupienkov
petržlenová alebo koriandrová vňať
biely jogurt
POSTUP
Na horúcom oleji osmahneme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme zázvor s kari pastou, ktoré ešte chvíľu restujeme.
Do zmesi dáme na rovnaké kúsky nakrájané kuracie mäso a opekáme kým nie je takmer hotové.
Kuraciu zmes zalejeme kokosovým mliekom, pridáme cícer a varíme cca 20min na miernej teplote pod pokrievkou s občasným miešaním. Môžeme rozriediť vodou, dochutiť soľou a čiernym mletým korením podľa potreby a chuti.
Nakoniec kari zahustíme strúhaným kokosom a mandľovými lupienkami a krátko prehrejeme.
Podávame s jasmínovou ryžou, bielym jogurtom a petržlenovou vňaťou.
Hi,
milujem recepty ktoré uvádzajú “kúpite na Bajkalskej alebo Škultétyho ulici”. Kde???!!! Samozrejme, že viem kde, ale tento “blávacky stredopupkizmus” ma uráža.