Raňajky, Snacky

Bryndzová nátierka s pažítkou

Bryndzová nátierka s pažítkou
  • Počet porcií:
    2
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    0 min.

Tajomstvom tejto jednoduchej nátierky je sladká červená cibuľka, ktorú výborne dopĺňa chuť výraznej slanej bryndze a zelenej pažítky. Najlepšie si ju vychutnáte na celozrnnej bagete, ktorú dáte na 5-10min ohriať v rúre. Hoci má tento recept iba tri ingrediencie, jeho chuť je výnimočná.

Náš tip: Najlepšia bryndza je čerstvá jarná vážená bryndza, ale mimo sezóny je výborná Liptovská bryndza balená v kocke. Na jar môžete nahradiť pažítku mladou cibuľkou.

SUROVINY

  • 125 g bryndze (1 kocka)

  • 1 malá červená cibuľa

  • 1 hrsť nakrájanej pažítky

POSTUP

  • Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

  • Pažítku umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

  • V miske vidličkou spracujeme bryndzu spolu s cibuľou a pažítkou.

  • Podávame na čerstvom chlebe, bagete alebo pečive, ktoré dáme na 5-10min ohriať v rúre do chrumkava.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.