Snacky

Zapekaná bageta a′la Pizza Margerita

Zapekaná bageta a′la Pizza Margerita
  • Počet porcií:
    2
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    10 min.

Pre milovníkov pizze je tento recept vynikajúcou pochúťkou, ktorý obsahuje všetky ingrediencie pravej neapolskej „Pizza Margherita“. Keď ho raz vyskúšate, budete si ho robiť tak často, že vaša obľúbená pizzéria príde o svojho verného zákazníka. Ja bagetu rada podávam s jednoduchým listovým šalátom s dressingom z olivovného oleja a citróna. Je výborná kedykoľvek – na raňajky, obed i večeru alebo ako rýchly snack pre vašich priateľov.

SUROVINY

  • 1 veľká bageta alebo 2 ciabatty

  • trošku paradajkovej šťavy alebo pesta

  • 2 syry Mozarella (2 x 125g)

  • pár lístkov čerstvej bazalky

  • 6ks cherry paradajok alebo 2 veľké

  • mleté čierne korenie

  • morská soľ

  • olivový olej

POSTUP

  • Zapneme rúru na maximum, asi 250°C, a necháme rozpáliť.

  • Bagety rozkrojíme pozdĺžne na polovicu a potrieme paradajkovou šťavou prípadne pestom. Ak nemáte ani jedno, postačí potrieť olivovým olejom.

  • Na bagety striedavo ukladáme na krúžky nakrájanú mozarellu, paradajky a lístky bazalky.

  • Podľa chuti bagety jemne osolíme a okoreníme a pokapeme panenským olivovým olejom. Môžete pridať aj sušené oregáno.

  • Dáme zapiecť na strednú mriežku na 7-10min podľa typu rúry. Bagety sú hotové keď je mozarella pekne roztavená, paradajky zapečené a okraje bagety chrumkavé.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.