
- Počet porcií:6
- Obtiažnosť:
- Príprava:15 min.
- Varenie:20 min.
Prekvapujúco chutná cícerová polievka v ktorej kombinácia cícera, zemiakov, cibuľovej zeleniny a parmezánu vytvorí nečakane delikátnu chuť. Je to ten typ polievky, ktorú milujú ako deti tak aj muži, lebo je výdatná a zasýti. S kúskom chrumkavej bagety ju kľudne môžete podávať ako hlavné jedlo a vaša rodina bude určite nadšená!
Náš tip: Ak chcete dosiahnuť krémovú konzistenciu, polievku čiastočne rozmixujte.
SUROVINY
olivový olej
trochu masla
2 cibule – nakrájané nadrobno
2 stopky zeleru – nakrájané na mesiačiky
2 veľké póry – nakrájané na mesiačiky
4 strúčiky cesnaku – nakrájané na plátky
4 zemiaky – nakrájané na kocky
400g konzerva cíceru aj s nálevom
1.2 l zeleninového vývaru (bujón z kocky alebo prášku)
morská soľ
čierne mleté korenie
strúhaný parmezán
petržlenová vňať
POSTUP
Očistíme a nakrájame všetkú zeleninu nadrobno.
Cibuľu, cesnak, zeler a pór restujeme na strednej teplote na oleji s maslom do mäkka asi 10 minút.
Medzitým si v rýchlovarnej konvici necháme zovrieť vodu a zalejeme ňou zeleninový bujón, ktorý poriadne premiešame aby v ňom neboli žiadne hrudky.
K restovanej zelenine pridáme zemiaky a cícer aj s nálevom a všetko zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a potom mierne bublať asi 10-15 minút, kým sa neuvaria zemiaky. Polievka má byť hustejšia, tomu treba prispôsobiť aj množstvo vývaru.
Nakoniec polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a asi hrsťou strúhaného parmezánu. Po vychladnutí pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Polievku podávame posypanú s čerstvo zomletým čiernym korením a veľkými hoblinkami parmezánu.