Polievky

Cícerová polievka so zemiakmi a pórom

Cícerová polievka so zemiakmi a pórom
  • Počet porcií:
    6
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    15 min.
  • Varenie:
    20 min.

Prekvapujúco chutná cícerová polievka v ktorej kombinácia cícera, zemiakov, cibuľovej zeleniny a parmezánu vytvorí nečakane delikátnu chuť. Je to ten typ polievky, ktorú milujú ako deti tak aj muži, lebo je výdatná a zasýti. S kúskom chrumkavej bagety ju kľudne môžete podávať ako hlavné jedlo a vaša rodina bude určite nadšená!

Náš tip: Ak chcete dosiahnuť krémovú konzistenciu, polievku čiastočne rozmixujte.

SUROVINY

  • olivový olej

  • trochu masla

  • 2 cibule – nakrájané nadrobno

  • 2 stopky zeleru – nakrájané na mesiačiky

  • 2 veľké póry – nakrájané na mesiačiky

  • 4 strúčiky cesnaku – nakrájané na plátky

  • 4 zemiaky – nakrájané na kocky

  • 400g konzerva cíceru aj s nálevom

  • 1.2 l zeleninového vývaru (bujón z kocky alebo prášku)

  • morská soľ

  • čierne mleté korenie

  • strúhaný parmezán

  • petržlenová vňať

POSTUP

  • Očistíme a nakrájame všetkú zeleninu nadrobno.

  • Cibuľu, cesnak, zeler a pór restujeme na strednej teplote na oleji s maslom do mäkka asi 10 minút.

  • Medzitým si v rýchlovarnej konvici necháme zovrieť vodu a zalejeme ňou zeleninový bujón, ktorý poriadne premiešame aby v ňom neboli žiadne hrudky.

  • K restovanej zelenine pridáme zemiaky a cícer aj s nálevom a všetko zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a potom mierne bublať asi 10-15 minút, kým sa neuvaria zemiaky. Polievka má byť hustejšia, tomu treba prispôsobiť aj množstvo vývaru.

  • Nakoniec polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a asi hrsťou strúhaného parmezánu. Po vychladnutí pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.

  • Polievku podávame posypanú s čerstvo zomletým čiernym korením a veľkými hoblinkami parmezánu.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2012 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.