Raňajky, Dezerty

Jablkové lievance s brusnicami a škoricou

Jablkové lievance s brusnicami a škoricou
  • Počet porcií:
    4
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    20 min.

Famózne víkendové raňajky – sladké zdravé lievance plné ovocia s vôňou škorice preliate čerstvými jahodami...kto by im odolal? Obsahujú iba zdravé suroviny takže nemusíte mať žiadne výčitky keď ich zjete viac. Naplňte ich obľúbeným lekvárom, Nutellou, tvarohom či jogurtom...ale skutočnou delikatesou je sirup či lekvár z čerstvého ovocia. Uvaríte ho za 5min – len ohrejte ošúpané nakrájané štavnaté ovocie ako sú jahody s troškou cukru a delikatesa je na svete!

SUROVINY

  • 1 vajce

  • 250 ml mlieka

  • 1 biely jogurt Activia (120 g)

  • 180 g špaldovej múky, prípadne bielej hladkej

  • 1PL hnedého trstinového cukru

  • 1 sáčok škoricového cukru (20g)

  • 1/2 kypriaceho sáčku do pečiva (6g)

  • 1 čerstvé nastruhané jablko

  • 1 hrsť sušených brusníc alebo hrozienok

  • trošku oleja na opekanie na panvici

POSTUP

  • Do do mixéra dáme všetky suroviny okrem jablka a brusníc a mixujeme pokiaľ sa nevytvorí jednotné husté ale stále tekúce cesto. Ak nemáte mixér, môžete cesto vymiešať aj metličkou alebo varechou.

  • Neošúpané jablko postrúhame na veľkom strúhadle a zamiešame ho spolu s brusnicami do cesta.

  • Rozpálime teflonovú panvicu na najvyššej teplote a potrieme ju troškou oleja.

  • Znížime teplotu na strednú, väčšou lyžicou pridávame cesto na panvicu a opekáme lievance z oboch strán. Jeden väčší lievanec sa opeká cca 1:30min na jednej strane a 1min na strane druhej, ale vo všeobecnosti lievanec je hotový keď sa ľahko odlepí od panvice a robia sa v ňom malé vzduchové bublinky.  Veľkosť lievancov je na vás, z daného množstva výjde asi 10 veľkých lievancov.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

1 komentár

  1. Mike píše:

    Tak takéto raňajky znejú výborne. Na budúci víkend vyskúšam…:)


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.