
- Počet porcií:4-6
- Obtiažnosť:
- Príprava:5 min.
- Varenie:15 min.
Táto hrášková polievka je skôr delikátny krém, ktorý chutí akoby bol varený z čerstvého hrachu. Vďaka mäte je polievka veľmi osviežujúca a slaná chuť Fety jej dodáva extra cveng. Túto prekvapivú kombináciu jednoducho musíte ochutnať a sami uvidíte, že jej podľahnete!
SUROVINY
olivový olej
1 veľká cibuľa – očistená a nakrájaná na drobno
1 veľký zemiak – očistený a nakrájaný na drobno
1.5 litra zeleninového vývaru
800 g mrazeného hrachu
2 strúčiky cesnaku – očistené a rozdrvené
1 hrsť čerstvej mäty – umyté a osušené listky
100 ml sladkej smotany
čerstvo zomleté korenie
morská soľ
ciabatta alebo bageta
Feta syr
POSTUP
Očistíme cibuľu a zemiak a nakrájame ich na drobno. Dáme zovrieť vodu do rýchlovarnej konvice a uvaríme si vývar z bujónu podľa návodu.
Na horúcom oleji pomaly smažíme cibuľu do mäkka. Pridáme nakrájaný zemiak a dobre premiešame na vysokej teplote.
Zalejeme vriacim vývarom a necháme bublať asi 10 minút alebo pokiaľ sa zemiak neuvarí. Potom pridáme mrazený hrach a necháme zovrieť. Po zovretí polievku odstavíme, aby sa hrach už nevaril a zachoval si sviežu chuť čerstvého hrášku.
Do uvarenej polievky pridáme lístky čerstvej mäty a rozdrvené strúčiky cesnaku a všetko dobre rozmixujeme ručným mixérom na hráškový krém.
Nakoniec primiešame smotanu a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Polievku podávame so syrom Feta a opečenou bagetou.
Najlepsia aku som kedy jedla