Polievky

Hrášková polievka s mätou

Hrášková polievka s mätou
  • Počet porcií:
    4-6
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    15 min.

Táto hrášková polievka je skôr delikátny krém, ktorý chutí akoby bol varený z čerstvého hrachu. Vďaka mäte je polievka veľmi osviežujúca a slaná chuť Fety jej dodáva extra cveng. Túto prekvapivú kombináciu jednoducho musíte ochutnať a sami uvidíte, že jej podľahnete!

SUROVINY

  • olivový olej

  • 1 veľká cibuľa – očistená a nakrájaná na drobno

  • 1 veľký zemiak – očistený a nakrájaný na drobno

  • 1.5 litra zeleninového vývaru

  • 800 g mrazeného hrachu

  • 2 strúčiky cesnaku – očistené a rozdrvené

  • 1 hrsť čerstvej mäty – umyté a osušené listky

  • 100 ml sladkej smotany

  • čerstvo zomleté korenie

  • morská soľ

  • ciabatta alebo bageta

  • Feta syr

POSTUP

  • Očistíme cibuľu a zemiak a nakrájame ich na drobno. Dáme zovrieť vodu do rýchlovarnej konvice a uvaríme si vývar z bujónu podľa návodu.

  • Na horúcom oleji pomaly smažíme cibuľu do mäkka. Pridáme nakrájaný zemiak a dobre premiešame na vysokej teplote.

  • Zalejeme vriacim vývarom a necháme bublať asi 10 minút alebo pokiaľ sa zemiak neuvarí. Potom pridáme mrazený hrach a necháme zovrieť. Po zovretí polievku odstavíme, aby sa hrach už nevaril a zachoval si sviežu chuť čerstvého hrášku.

  • Do uvarenej polievky pridáme lístky čerstvej mäty a rozdrvené strúčiky cesnaku a všetko dobre rozmixujeme ručným mixérom na hráškový krém.

  • Nakoniec primiešame smotanu a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

  • Polievku podávame so syrom Feta a opečenou bagetou.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

1 komentár

  1. Blanka píše:

    Najlepsia aku som kedy jedla


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2011 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.