Polievky

Polievka z kalerábu a ružičkového kelu

Polievka z kalerábu a ružičkového kelu
  • Počet porcií:
    4
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    15 min.

Prekvapivé spojenie sladkej zeleniny, bieleho vínka a bieleho korenia robí z tejto polievku skutočnú pochúťku. Je zdravá, jednoduchá na prípravu a vhodná na mrazenie. Nebojte sa ju uvariť len z jedného druhu zeleniny, bude stále výborná. Rada ju podávam s opečenými krutónmi alebo s čerstvou bagetou.

SUROVINY

  • olivový olej

  • 1 stredná biela cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • morská soľ

  • mleté biele korenie

  • 1 dcl bieleho vína

  • 800 ml zeleninového vývaru (bujón z kocky alebo prášku)

  • 250 g kalerábu = 1 veľký kaleráb

  • 250 g ružičkového kelu (mrazený alebo čerstvý)

  • kúsok másla

POSTUP

  • Cibuľu a 1 strúčik cesnaku nakrájame nadrobno a kaleráb s ružičkovým kelom na rovnaké kúsky.

  • Do rýchlovarnej konvice dáme zovrieť vodu a zalejeme ňou zeleninový bujón, ktorý poriadne premiešame aby v ňom neboli žiadne hrudky.

  • Osmahneme cibuľku spolu s cesnakom na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú zeleninu a spolu restujeme asi 3min. Zalejeme vínkom a restujeme ďalšie 2min.

  • Pridáme vývar, privedieme polievku do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou varíme ďalších 10min. Pridáme ďalší strúčik cesnaku, rozmixujeme polievku ručným mixérom do hladka a ešte necháme zovrieť.

  • Krémovú polievku dochutíme soľou, korením môžeme ešte pridať biele vínko a kúsok másla na dochutenie. 

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.