Hlavné jedlá

Chilli con Carne

Chilli con Carne
  • Počet porcií:
    6-8
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    45 min.

Toto je fantastické jedlo keď čakáte návštevu. Uvarte ho deň vopred a uvidíte, že vaši priatelia sa budú oblizovať až za ušami! Vy nebudete v strese a chilli con carne bude oddýchnuté a nasiaknuté všetkými jeho sladkasto-štipľavými chuťami. Nebojte sa ho uvariť vo veľkom množste, je vhodné na mrazenie a chutná stále výborne aj ohrievané. Ja ho rada podávam len tak s čerstvou chrumkavou bagetou alebo chlebom, ale super chutná aj s ryžou basmati. Pre najväčších fajnšmekrov odporúčam podávať chilli s lyžicou bieleho jogurtu. Hmm....delikátne!!!

Náš tip: Namiesto mletého chilli použite čerstvú chilli papričku, pridajte pár čerstvých paradajok, 1 stopkatý zeler a petržlenovú vňať.

SUROVINY

  • olivový olej

  • morská soľ

  • mleté čierne korenie

  • mleté čili korenie

  • cukor

  • 1 veľká cibuľa (biela alebo červená)

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 veľká mrkva

  • 1 červená sladká paprika

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa

  • 2 konzervy krájaných paradajok (2×400 g)

  • 1 konzerva červených fazulí (400 g) opláchnutých bez nálevu

  • 1 konzerva kukurice (400 g) opláchnutej bez nálevu

  • 1 konzerva cícera (400 g) opláchnutého bez nálevu

  • 400 ml vody

POSTUP

  • Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku (prípadne stopku zeleru).

  • Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a korenie – čili, soľ, čierne korenie a cukor a spolu smažíme na miernej teplote asi 5min.

  • Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a miešame kým sa takmer neuvarí.

  • Do mäsovej zmesi pridáme konzervovanú zeleninu – paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a zalejeme vodou (na vodu použite konzervu z paradajok).

  • Privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme cca 45min s občasným miešaním.

  • Po uvarení dochutíme podľa potreby použitými koreninami.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

komentárov 6

  1. Lukas píše:

    Super jedlo dakujem za recept .

  2. Jajka píše:

    Je to super jedlo, ale urcite nie s hranolkami. k tomu ma byt ryza alebo pecivo, kedze je to mexicke jedlo 😉

  3. Tibor píše:

    zdravim. dakujem za recept.ja varit neviem a predsa toto som skusil prvy krat sa my neco podarilo je to fantasticke super jedlo.

  4. Robo píše:

    Chilli con Carne je jedno z naj jedál, ktoré milujem, ale dobrá rada…nepoužívať mleté mäso, ale nakrájané na jemné kúsky…na spôsob polovičných hranoliek…a podávať nie s ryžou ale hranolkami alebo v kombinácii hranolky a ryža. Vtedy to nemá chybu

  5. Jana píše:

    Recept som vyskúšala a je super!!! Ďakujem za inšpiráciu.

  6. Erika píše:

    Joj to Chilli con Carne podla pouzitych surovin vyzera vskutku fantasticky :))) my aj s mojim drahym milujeme pikantne jedlo a chilli papricky je nase oblubene dochucovadlo najblizsie vyskusame a podelime sa aj o nase skusenosti.

    Vkusna stranka tesime sa na dalsie nove a vyskusane recepty ! 🙂


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.