
- Počet porcií:6-8
- Obtiažnosť:
- Príprava:10 min.
- Varenie:45 min.
Toto je fantastické jedlo keď čakáte návštevu. Uvarte ho deň vopred a uvidíte, že vaši priatelia sa budú oblizovať až za ušami! Vy nebudete v strese a chilli con carne bude oddýchnuté a nasiaknuté všetkými jeho sladkasto-štipľavými chuťami. Nebojte sa ho uvariť vo veľkom množste, je vhodné na mrazenie a chutná stále výborne aj ohrievané. Ja ho rada podávam len tak s čerstvou chrumkavou bagetou alebo chlebom, ale super chutná aj s ryžou basmati. Pre najväčších fajnšmekrov odporúčam podávať chilli s lyžicou bieleho jogurtu. Hmm....delikátne!!!
Náš tip: Namiesto mletého chilli použite čerstvú chilli papričku, pridajte pár čerstvých paradajok, 1 stopkatý zeler a petržlenovú vňať.
SUROVINY
olivový olej
morská soľ
mleté čierne korenie
mleté čili korenie
cukor
1 veľká cibuľa (biela alebo červená)
3 strúčiky cesnaku
1 veľká mrkva
1 červená sladká paprika
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 konzervy krájaných paradajok (2×400 g)
1 konzerva červených fazulí (400 g) opláchnutých bez nálevu
1 konzerva kukurice (400 g) opláchnutej bez nálevu
1 konzerva cícera (400 g) opláchnutého bez nálevu
400 ml vody
POSTUP
Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku (prípadne stopku zeleru).
Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a korenie – čili, soľ, čierne korenie a cukor a spolu smažíme na miernej teplote asi 5min.
Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a miešame kým sa takmer neuvarí.
Do mäsovej zmesi pridáme konzervovanú zeleninu – paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a zalejeme vodou (na vodu použite konzervu z paradajok).
Privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme cca 45min s občasným miešaním.
Po uvarení dochutíme podľa potreby použitými koreninami.
Super recept… pridal som menej čili a chutil aj deťom. Vďaka.
Super jedlo dakujem za recept .
Je to super jedlo, ale urcite nie s hranolkami. k tomu ma byt ryza alebo pecivo, kedze je to mexicke jedlo 😉
zdravim. dakujem za recept.ja varit neviem a predsa toto som skusil prvy krat sa my neco podarilo je to fantasticke super jedlo.
Chilli con Carne je jedno z naj jedál, ktoré milujem, ale dobrá rada…nepoužívať mleté mäso, ale nakrájané na jemné kúsky…na spôsob polovičných hranoliek…a podávať nie s ryžou ale hranolkami alebo v kombinácii hranolky a ryža. Vtedy to nemá chybu
Recept som vyskúšala a je super!!! Ďakujem za inšpiráciu.
Joj to Chilli con Carne podla pouzitych surovin vyzera vskutku fantasticky :))) my aj s mojim drahym milujeme pikantne jedlo a chilli papricky je nase oblubene dochucovadlo najblizsie vyskusame a podelime sa aj o nase skusenosti.
Vkusna stranka tesime sa na dalsie nove a vyskusane recepty ! 🙂