Hlavné jedlá

Zelené kuracie kari v kokosovej omáčke

Zelené kuracie kari v kokosovej omáčke
  • Počet porcií:
    4
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    15 min.
  • Varenie:
    15 min.

Toto jedlo si zamilujete! Neskutočná kombinácia sladkého kokosového mlieka a štipľavej kari pasty je omamná... spolu so zelenou zeleninou vyzerá toto jedlo nielen úžasne, ale je aj zdravé a ľahké takže ho nebudete mať nikdy dosť a pristihnete sa ako si naložíte dva krát. Ďalšou prednosťou tohto kari je možnosť zameniť zeleninu za akúkoľvek, ktorú máte radi alebo ktorú máte v chladničke. Platí iba jedno pravidlo – mala by byť zelená. Nebojte sa tých ingrediencií ako je kokosové mlieko alebo zelená kari pasta – sú bežne dostupné v akomkoľvek supermarkete v oddelení exotických potravín. Dlho vám vydržia, takže si ich môžete kúpiť do zásoby v malých baleniach a použiť kedykoľvek dostanete na zelené kari chuť. Ja mám toto jedlo najradšej s ryžovými rezancami, ktoré sa zalejú vriacou vodou a za 3min sú hotové. Ale ryža je tiež vhodná voľba. V každom prípade, nezabudnite posypať kari petržlenovou vňaťou a pridať na tanier mesiačik citróna...veľmi osviežujúce!

SUROVINY

  • rastlinný olej

  • 1 biela cibuľa, prípadne 2 mladé zelené cibuľky

  • 2 ČL zelenej thaiskej kari pasty

  • 500 g vykostených kuracích stehienok bez kože

  • morská soľ

  • 450 ml kokosového mlieka

  • 2 hrste mrazeného hrášku

  • 1 hrsť zelenej fazuľky pokrájanej na 2cm kúsky

  • polovica hlavičky brokolice pokrájaná na ružičky

  • petržlenová vňať

POSTUP

  • Na horúcom oleji osmahneme nakrájanú cibuľku do sklovita a pridáme kari pastu.

  • Do zmesi pridáme na pásiky nakrájané kuracie mäso, jemne osolíme a prudko smažíme asi 2-3 minúty.

  • Potom pridáme tvrdšie typy zeleniny ako sú zelené fazuľky a ďalej smažíme spolu s mäsom asi 3min.

  • Pridáme mäkkú zeleninku ako je brokolica, zalejeme kokosovým mliekom a necháme zovrieť. Varíme na miernej teplote asi 10min bez pokrievky kým sa neuvarí brokolica, ale musí ostať stále chrumkavá. Nezabudnime občas pomiešať, ochutnať a prípadne dochutiť soľou.

  • Nakoniec pridáme mrazený hrášok a nakrájanú petržlenovú vňať a prevaríme ešte 5min kým hrášok nezmäkne.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

1 komentár

  1. Nika píše:

    Dnes som toto famozne jedlo podla Vasho receptu vyskusala po prvy krat, ale pretoze som vegetarianka, namiesto kuracieho masa som pouzila sojove. Jednym slovom delikatesa. Dakujem. Celkom isto zacinam prepadavat azijskej kuchyni.


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.