Polievky

Falošná gulášová polievka

Falošná gulášová polievka
  • Počet porcií:
    6-8
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    20 min.

Túto starú klasickú gulášovú polievku z cibule, zemiakov a údeniny varievali ešte naše prababičky. V časoch, kedy na mäso neboli peniaze a podávalo sa len cez sviatky a víkendy, prišla každá dobrá náhrada kvalitného mäsa vhod. A tak vznikla táto falošná gulášová polievka – uvarte ju svojmu manželovi či priateľovi a ten sa do vás navždy zamiluje!

Náš tip: Do polievky môžete pridať aj sušené huby alebo štipľavú mletú papriku. Rovnako sú vhodné aj zbytky rôznych údenín. Ak chcete polievku zahustiť rozmačkajte v nej časť uvarených zemiakov.

SUROVINY

  • rastlinný olej

  • 1 cibuľa – očistená a nakrájaná na drobno

  • 300g slovenskej točenej salámy alebo párkov

  • 600g zemiakov – očistené a nakrájané na kocky

  • 1.7 L vývaru (bujón z kocky alebo prášku)

  • 1 ČL sladkej mletej červenej papriky

  • 1 ČL sušeného majoránu

  • ½ ČL drvenej rasce

  • čierne mleté korenie

  • morská soľ

POSTUP

  • Cibuľu, salámu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

  • Dáme zovrieť vodu do rýchlovarnej konvice a uvaríme vývar z kocky alebo prášku podľa návodu.

  • Na horúcom oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme kocky slovenskej salámy a dobre premiešame. Pridáme zemiaky a spolu opekáme za stáleho miešania asi 1-2 minúty.

  • Posypeme mletou paprikou a rascou, dobre premiešame, aby sa všetky chute spojili a zalejeme vriacim vývarom. Necháme jemne vrieť na nízkej teplote asi 15 minút, kým sa zemiaky neuvaria do mäkka.

  • Nakoniec pridáme majorán, čierne mleté korenie a dochutíme soľou podľa chuti.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

komentáre 4

  1. Lojzo píše:

    Ešte že mali rastlinný olej a morskú soľ. Ste normálny že píšete takéto sprostosti ?

  2. beatka píše:

    fajnová……:)

  3. wagon píše:

    este by som nakonec pridal rozjebany cesnak

  4. Eviqa12 píše:

    Fajne mojmu manzelovi to chutilo velmi


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2011 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.