Dezerty

„Affogato“ – zmrzlina s espressom

„Affogato“ – zmrzlina s espressom
  • Počet porcií:
    1
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.

Tento klasický taliansky dezert má vskutku výstižný názov, pretože „Affogato“ zmanená „ponorený“. Obsahuje ľadovú vanilkovú zmrzlinu doslova ponorenú v horúcom espresse. Robí sa v rôznych variáciách ochutených káv a zmrzlín, ale osvedčená dvojica je vanilka a klasické espresso.

Náš tip: Milovníci šľahačky môžu obohatiť dezert aj šľahačkou, prípadne pridať do kávy obľúbený likér.

SUROVINY

  • 1 silné kvalitné espresso

  • 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny

  • kakaový prášok na posypanie

POSTUP

  • Urobte silné espresso v kávovare.

  • Do misky alebo pohára dajte kopček ľadovej vanilkovej zmrzliny a prelejte ju espressom.

  • Dezert poprášte kakaovým práškom a ihneď podávajte.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2011 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.