
- Počet porcií:1
- Obtiažnosť:
- Príprava:5 min.
Tento klasický taliansky dezert má vskutku výstižný názov, pretože „Affogato“ zmanená „ponorený“. Obsahuje ľadovú vanilkovú zmrzlinu doslova ponorenú v horúcom espresse. Robí sa v rôznych variáciách ochutených káv a zmrzlín, ale osvedčená dvojica je vanilka a klasické espresso.
Náš tip: Milovníci šľahačky môžu obohatiť dezert aj šľahačkou, prípadne pridať do kávy obľúbený likér.
SUROVINY
1 silné kvalitné espresso
2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
kakaový prášok na posypanie
POSTUP
Urobte silné espresso v kávovare.
Do misky alebo pohára dajte kopček ľadovej vanilkovej zmrzliny a prelejte ju espressom.
Dezert poprášte kakaovým práškom a ihneď podávajte.