Polievky

Brokolicová polievka s citrónom a mätou

Brokolicová polievka s citrónom a mätou
  • Počet porcií:
    4-6
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    15 min.

Brokolicová polievka, ktorá zachutí aj tým najväčším odporcom brokolice. Postará sa o to svieža chuť voňavej mäty a šťavnatého citróna, ktorý jej uberie na fádnosti. Uvarte si ju hoci aj na večeru, veď je hotová za 20 minút a sami poznáte, že je chutná, zdravá, rýchla, jednoduchá – všetko, len nie fádna!

SUROVINY

  • rastlinný olej

  • 2 cibule – očistené a nakrájané nadrobno

  • 2 strúčiky cesnaku – očistené a nakrájané nadrobno

  • 2ks stopkatého zeleru – očistené a nakrájané nadrobno

  • 1kg brokolice (aj mrazenej) – umytá a nakrájaná na ružičky

  • 1 liter zeleninového vývaru – uvarený bujón z kocky alebo prášku

  • 1 hrsť čerstvej mäty – umyté a osušené listky

  • biele mleté korenie

  • citrónová šťava

  • morská soľ

POSTUP

  • Na horúcom oleji osmahneme cibuľu a zeler a pár minút podusíme do sklovita pri nízkej teplote.

  • Pridáme brokolicu a zalejeme horúcim vývarom. Privedieme do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou necháme jemne vrieť asi 10min, kým brokolica nezmäkne. Množstvo vývaru je nutné prispôsobiť množstvu zeleniny – polievka má byť hustá takže stačí ak je zelenina vývarom len pokrytá.

  • Do uvarenej polievky pridáme lístky čerstvej mäty, cesnak a rozmixujeme ju ručným mixérom.

  • Nakoniec dochutíme soľou, bielym korením a citrónovou šťavou podľa chuti.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2011 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.