Polievky

Paradajková polievka s chlebom a bazalkou

Paradajková polievka s chlebom a bazalkou
  • Počet porcií:
    4-6
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    20 min.

Táto sýta paradajková polievka sa vyznačuje prenikavou chuťou sladkých paradajok a voňavej bazalky. Ozvláštnená je bielym chlebom, ktorý sa krásne nasiakne všetkými chuťami a vytvorí prekvapivo delikátnu konzistenciu. Polievka je dosť sýta, takže sa môže podávať aj ako hlavné jedlo. Milovníci paradajok si prídu určite na svoje!

Náš tip: Polievku môžete podávať aj s hoblinkami parmezánu alebo s malými mozzarellovými guľôčkami. Nikdy však nezabudnite pridať extra virgin olivový olej.

SUROVINY

  • olivový olej extra virgin

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 2 x 400 g konzervy paradajok

  • 4 čerstvé paradajky

  • 2 veľké hrste bieleho chleba

  • zväzok čerstvej bazalky

  • čerstvo zomleté čierne korenie

  • morská soľ

  • cukor

POSTUP

  • Na horúcom oleji jemne osmahneme tri na plátky nakrájané cesnaky.

  • Pridáme paradajky z konzervy a čerstvé paradajky nakrájané na kocky. Potom konzervu naplníme vodou a tiež nalejeme do hrnca. Privedieme do varu a necháme jemne vrieť asi 15min.

  • Medzitým si natrháme biely chlieb, idálne ciabattu, na menšie kúsky. Umyjeme bazalku, zbavíme lístky stoniek a natrháme ich.

  • Uvarenú polievku ochutíme soľou, korením a prípadne cukrom, ak nie sú paradajky dostatočne sladké.

  • Nakoniec pridáme do polievky natrhaný chlieb, čerstvú bazalku a jeden roztlačený strúčik cesnaku. Poriadne premiešame a necháme ešte 5min odstáť, aby sa chute prepojili. Chceme dosiahnuť hustejšiu konzistenciu, ktorú môžeme prispôsobiť pridaním chleba alebo naopak vody, ak je polievka príliž hustá.

  • Polievku podávame ozdobenú bazalkovými lístkami a pokvapkanú olivovým olejom.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2011 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.