Hlavné jedlá

Žlté krevetové kari s mangom a zázvorom

Žlté krevetové kari s mangom a zázvorom
  • Počet porcií:
    2-4
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    15 min.

Tento recept je univerzálny – namiesto kreviet môžete použiť kurča či rybu a namiesto manga ananás či pomaranč. V žiadnom prípade však nemente základ ázijskej kuchyne – chilli, cesnak, zázvor a kurkumu. Práve tie dodajú exotickú chuť tomuto kari a spolu s kokosovým mliekom vytvoria lahodnú sladko-štipľavú pochúťku.

Náš tip: Chilli aj zázvor musia byť čerstvé inak nedosiahnete tú správnu chuť.

SUROVINY

  • rastlinný olej

  • 2 strúčky cesnaku – očistené a nakrájané na drobno

  • 1 chilli paprička – zbavená semienok a nakrájaná na drobno

  • čerstvý zázvor – očistený a nastrúhaný 5cm kúsok

  • 1PL kurkumy alebo kari korenia

  • 250g rozmrazených kreviet – umytých

  • 250 ml kokosového mlieka

  • 1 zrelé mango

  • ½ limetky

  • 1 hrsť kešu orieškov

  • ½ hrste posekanej čerstvej mäty

POSTUP

  • Na horúcom oleji na miernej teplote osmahneme cesnak, chilli, zázvor a kurkumu.

  • Pridáme krevety a pražíme asi 1-2min pričom cesnak nesmie ztmavnúť.

  • Zalejeme kokosovým mliekom a dobre premiešame. Privedieme do varu, potom zmiernime teplotu a varíme jemne bublajúce asi 5-7min kým sa omáčka nezahustí.

  • Pred koncom varenia pridáme nakrájané mango a kešu oriešky a prevaríme asi 2-3min tak, aby mango aj kešu ostali na skus.

  • Nakoniec dochutíme šťavou z limetky, soľou a pridáme posekanú mätu.

  • Podávame s jasmínovou alebo basmati ryžou.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.