Dezerty, Raňajky

Tvarohová štrúdľa s busnicami a hroznom

Tvarohová štrúdľa s busnicami a hroznom
  • Počet porcií:
    4-6
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    30 min.

Tradičná tvarohová štrúdľa ozvláštnená brusnicami a čerstvým hroznom vás prekvapí svojou sviežosťou a chuťou. Vyzerá nádherne a podáva sa poprášená bielym práškovým cukrom. Je výborná horúca priamo z rúry ako aj studená na druhý deň.

Náš tip: Pripravte si nápň večer vopred a kúpte hotové vyvaľkané cesto a za pol hodinku máte čerstvú štrúdľu na stole – očaríte vašu rodinu, partnera či priateľov.

SUROVINY

  • 275 g lístkového cesta – hotového vyvaľkaného

  • 250 g tvarohu Rajo – jemného hrudkovitého

  • 1 celé vajce

  • 1 PL hnedého nerafinovaného cukru

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 ČL čiernych / bielych sézamových semienok

  • 1 hrsť sušených brusníc

  • 10 ks bezkôstkového bieleho hrozna

  • mandľové lupienky na posypanie

POSTUP

  • Rúru predhrejeme na 220°C a medzitým si pripravíme tvarohovú plnku.

  • V miske rozmiešame tvaroh, ½ vajíčka, cukor, sézam a brusnice.

  • Tvarohovú náplň rovnomerne rozotrieme na stred vyvaľkaného plátu lístkového cesta po celej jeho šírke.

  • Bobuľky hrozna prekrojíme na polovicu a rovnomerne poukladáme na tvarohovú náplň.

  • Okraje cesta preložíme cez seba tak, aby sme plnku prekryli a nevytiekla. Štrúdľu položíme spojom nadol na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Štrúdľu potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry na zníženú teplotu 200°C na 15min na strednú mriežku.

  • Po 15min štrúdlu opäť potrieme zbytkom vajíčka, posypeme mandľovými lupienkami a necháme dopiecť ďalších 10-15min.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.