Hlavné jedlá

Kelový prívarok

Kelový prívarok
  • Počet porcií:
    4
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    5 min.
  • Varenie:
    15 min.

Starý dobrý kelový prívarok, ktorý nie je len veľmi jednouchý na prípravu ale aj veľmi zdravý a chutný. Ak vám chýba mäso, výborne sa k nemu hodia fašírky alebo opečené klobásky. Uvarte si tento retro recept a uvidíte, že vám bude veľmi chutiť!

SUROVINY

  • olivový olej

  • 1 biela cibuľa – očistená a nakrájaná na drobno

  • mletá rasca

  • 6 zemiakov – očistené a nakrájané na kocky

  • 1 hlávkový kel stredný – očistený a nakrájaný

  • mletá červená sladká paprika

  • mleté čierne korenie

  • morská soľ

  • 3 strúčiky cesnaku

POSTUP

  • Na horúcom oleji osmahneme cibuľu do zlatista spolu s rascou, pridáme zemiaky, posolíme a krátko opražíme.

  • Potom pridáme nakrájaný kel, poprášime mletou červenou paprikou a dobre premiešame so zemiakmi.

  • Zmes zalejeme studenou vodou tak, aby sme celú zmes pokryli a dusíme pod pokrievkou na miernej teplote, kým všetká zelenina nie je mäkká asi 10 – 15min.

  • Nakoniec uvarenú zeleninu dochutíme soľou a korením a pridáme čerstvo roztlačený cesnak.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

1 komentár

  1. Mihe says:

    Recept na kelovu polievovocku tak a nei privarok.Citit akurat za cesnakom a nic viac za hodinu som bol hladny…


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.