Dezerty, Raňajky

Tvarohová bábovka s kakaom

Tvarohová bábovka s kakaom
  • Počet porcií:
    8-10
  • Obtiažnosť:
  • Príprava:
    10 min.
  • Varenie:
    1 hod. 0 min.

Zvláštnosťou tejto bábovky je pridaný tvaroh, ktorý ju robí neskutočne šťavnatou a chutnou. Dokonca aj na druhý či tretí deň je ako práve vytiahnutá z rúry keď ju na rýchlo zohrejete v mikrovlnke. Nebojte sa tohto receptu, príprava cesta nezaberie viac ako 10 minút a ostatné za vás dokončí horúca rúra.

Náš tip: Namiesto hrozienok pridajte sušené brusnice alebo nasekané vlašské oriešky, mandle či lieskovce.

SUROVINY

  • 5 vajec – oddelíme žĺtky a bielka

  • 250g cukru – hnedého nerafinovaného

  • 250g tvarohu – jemného plnotučného

  • 250g masla – zmäknutého

  • 250g polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • 2 PL kakaového prášku

  • 1 hrsť sušených hrozienok

  • štipka soli

POSTUP

  • Ručným mixérom alebo v kuchynskom robote najprv vymiešame žĺtky s cukrom, do ktorých pridáme tvaroh, máslo a štipku soli. Vymiešame hustú hmotu.

  • Do múky pridáme prášok do pečiva. V ďalšej nádobe vyšľaháme bielky na sneh.

  • Do tvarohovej hmoty striedavo pridávame a vmiešavame múku a bielkový sneh. Nakoniec pridáme hrozienka.

  • Asi polovicu cesta dáme do máslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.

  • Druhú časť cesta ochutíme kakaom a pridáme ho tiež do bábovkovej formy tak, aby vznikla mramorová štruktúra.

  • Bábovku dáme piecť do rozohriatej rúry na 190°C asi na jednu hodinu. Po hodine ju skontrolujeme pomocou dlhej ihly či je upečená (ihla musí ostať čistá) a prípadne dopečieme ďalších 5-10min.

Chutil vám tento recept? Odporučte ho...

Vaše komentáre

Komentáre: 3

  1. Betka says:

    Je fakt super. Zmizla v priebehu minut :)

  2. Oľa says:

    akuráát som ju dala do rury :D som zvedava aka bude…

  3. Daniela says:

    Je výborná treba ju len ochutnať


Vyjadrite svoj názor

Pridať komentár

© 2010 Recepty a varenie. Beží na Wordpress.